Fondsen

Limburgs medisch-wetenschappelijk onderzoek verhoogt de kwaliteit van de gezondheidszorg in het algemeen en die in Limburg in het bijzonder. Naast die sterke regionale binding heeft Health Foundation Limburg ook een directe relatie met de speerpunten van het Maastricht UMC+: hart- en vaatziekten, kanker, geestelijke gezondheidszorg en chronische ziekten.

Health Foundation Limburg geeft elk vakgebied afzonderlijk de volle aandacht. Daarom heeft ieder specialisme ook zijn eigen fonds. Als donateur, nalater of sponsor kunt u een of meerdere fondsen uitkiezen en weet u precies aan welk medisch vakgebied uw financiële steun ten goede komt.

Klikt u hieronder op een logo om de website van des­be­treffend fonds te bezoeken.

logo HV bankrek 2019

 

rachelterbekke

"Als je in staat bent de genetische achtergrond van plotse hartstilstand te ontmaskeren, kun je hoog-risico personen beter identifi ceren. Zo kun je komen tot vroegtijdige opsporing en op maat gemaakte behandeling, met het ultieme doel: voorkomen van plotse hartdood."

Dr. Rachel M.A. ter Bekke, cardioloog Maastricht UMC+

logo KOFL bankrek 2019

 

marjolein-smidt

"Wij hopen te kunnen bijdragen aan een verbetering van de behandelmethoden en van de kwaliteit van leven, zowel op de korte als lange termijn."

Prof. dr. Marjolein Smidt, chirurg Maastricht UMC+

logo KIFL bankrek 2019

 

luc-zimmermann

"Met gerichte therapieën rondom vroeggeboorte kans op chronische ziekten terugdringen."

Dr. T.G.A.M. Wolfs

logo GGZ bankrek

 

Therese

"Uw steun is essentieel. Voor patiënten en hun familie in Limburg, voor minder medicijnkosten, voor minder drop-outs op school, voor meer arbeidsparticipatie, voor effectievere behandelingen. Zodat mensen minder lang in de GGz blijven en weer mee kunnen doen in de maatschappij."

Prof. dr. Thérèse van Amelsvoort, bijzonder hoogleraar Transitiepsychiatrie, Maastricht UMC+

logo AOL bankrek2marjolein-de-vugt

"In ons land zijn er 15.000 mensen met dementie jonger dan 65 jaar. Zorg op maat is juist bij jonge mensen belangrijk, omdat zij midden in het leven staan. Dankzij uw steun krijgen we inzicht in de specifieke behoeften van deze speciale doelgroep."

Prof. dr. Marjolein de Vugt, coördinator van het Alzheimer Centrum Limburg